Ontvang onze nieuwsbrief. Schrijf je nu in en mis geen enkele actie, nieuw product en kortingen.

Monluc Armagnac 15 Year Old

  • Inhoud 0,7L
  • alc 43%
BeschikbaarheidOp voorraad
SKU
ARM029

MONLUC ARMAGNAC 15 YEAR OLD.

Het kasteel van Monluc ligt in het hart van de Gascogne en het gebied rondom het kasteel wordt al sinds het neolithicum bewoond. Het kasteel is door de eeuwen heen geëvolueerd van de oorspronkelijke houten wachttoren tot het imposante ommuurde herenhuis dat het vandaag de dag is. In de 16e eeuw was het kasteel de thuisbasis van Blaise de Monluc (1500 - 1577), een Gasconse kapitein die zich tijdens zijn lange militaire carrière onderscheidde door op 74-jarige leeftijd het ambt van maarschalk van Frankrijk te krijgen, als dank voor bewezen diensten voor niet minder dan vijf verschillende koningen van Frankrijk. Tegenwoordig is het de thuisbasis van de vijfde generatie Armagnac-producenten, die een passie uitdragen die geworteld is in het terroir en de geschiedenis. Met het enthousiasme van een Gasconse kapitein willen ze mensen de kunst van Armagnac laten ontdekken en waarderen voor de komende jaren. 

Monluc is verankerd in de traditie van Armagnac gedurende vijf generaties van passie en innovatie met Pousse-Rapière en het primaat van de wijnproductie volgens traditionele methoden in de Gers.
Met een breed scala aan wijnen, likeuren en armagnacs is Monluc vandaag de dag een vlaggenschipmerk in de Gascogne en daarbuiten. Speciaal voor zijn gekende vintage Armagnacs dir terug gaan tot 1888.

Armagnac 15 jaar Monluc 70cl Op Château de Monluc rijpen we, trouw aan een sterke familietraditie, onze Armagnacs.
Het kasteel ligt in Ténarèze, waar de klei-kalksteenbodems levendige en droge wijnen produceren die de kwaliteit van eau-de-vie bieden: finesse, levendigheid, complexiteit en soepelheid.
De prestigieuze eau-de-vie uit de Gascogne wordt vervolgens, zoals het hoort, opgeslagen in eikenhouten vaten totdat hij wordt gebotteld.

Armagnac 15 jaar Monluc 70cl: Helder oranje kleur met schitterende reflecties. In de neus is het een explosie van citrusvruchten. De smaak is krachtig met tonen van zoethout en een lichte bitterheid van gele grapefruit. De afdronk is bloemig en van goede lengte.

 
Meer informatie
Alc 43%
Inhoud (L) 0,7 L
Land Frankrijk
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Monluc Armagnac 15 Year Old