Ontvang onze nieuwsbrief. Schrijf je nu in en mis geen enkele actie, nieuw product en kortingen.

Mezcal Vago Ensamble Salomon Rey

  • Inhoud 0,7 L
  • Alc 48,3%
BeschikbaarheidOp voorraad
SKU
MEZ128

Mezcal Vago Ensamble Salomon Rey,

Vago Ensamble de Barro komt uit Sola de Vega en heeft een zacht boeket van dennennaalden en vruchtbare aarde. De volle body heeft een essentie van verkoolde kaneel en eindigt met tonen van pompoen en kastanjes. Elke uitgave van deze fles heeft drastische verschillen in de percentages van elk type agave dat wordt gebruikt. Een Vago Ensamble de Barro uit 2015 zou aanzienlijk kunnen verschillen van een uit 2016.

De palenque-  en agavevelden van Salomón Rey Rodriguez of "Tío Rey" (oom Rey) bevinden zich in de beroemde Mezcal-regio Sola de Vega. Deze stad is de bekendste plek ter wereld voor Agave Tobalá. De regio distilleert bijna uitsluitend met kleipotten "Olla de Barro". 

De stad Gulerá van Tío Rey ligt ongeveer 15 minuten de vallei in en maakt deel uit van de gemeente Villas Sola de Vega. De weelderige bergvallei ligt op 2,5 uur rijden van Oaxaca en ligt op 1450 meter boven zeeniveau. (16 ° 28'44,72 "N 96 ° 57'42,80" W).

Tío Rey heeft een grote voorraad bronwater dat het hele jaar door stroomt en bijdraagt aan zijn unieke smaak. De mineraalrijke bodem en het relatief koelere klimaat zorgen voor een perfecte plek voor het kweken van een Agave-variëteit. Sola de Vega heeft de meeste diversiteit aan agave in Oaxaca en dus de wereld. Salomón Rey heeft minstens 15 soorten agave die hij cultiveert, waaronder: Espadín, Coyote, Arroqueño, Mexicano, Tobalá, Sierra Negra, Madre Cuixe en Barril.

Rijptijden van Sola de Vega agave:

Espadín - 7-9 jaar

Mexicano - 7-9 jaar

Aroqueño - 9 - 13 jaar

Coyote - 5-8 jaar

Sierra Negra 15-20 jaar

Tobalá - 8-15 jaar

De palenque (distilleerderij) is op de boerderij van Tío Rey, waar hij fulltime met zijn gezin woont. Hij bouwde het ongeveer 10 jaar geleden uit delen van een oudere palenque die zijn vader was. Het is door de jaren heen verplaatst van nabijgelegen locaties. De afstamming van mezcaleros in de familie van Tío Rey zou duizenden jaren terug kunnen gaan. Ze emigreerden meer dan 100 jaar geleden uit de regio Miahuatlán vanwege de activiteit van Zapatista tijdens de Mexicaanse Revolutie.         

Tío Rey heeft Mezcal nog nooit commercieel geproduceerd vóór Mezcal Vago en produceert Mezcal exclusief voor Mezcal Vago.

De batchgroottes van Tío Rey variëren van 100 liter tot 450 liter. Hij heeft twee klassieke aarden ovens die elk ongeveer drie ton kunnen bevatten. De ene oven is het normale uitgegraven gat in de grond en bekleed met grote rivierrotsen en de andere is recht in gesteente gegraven. Hij braadt elke batch 2 tot 3 dagen.

Meer informatie
Alc 48,3%
Inhoud (L) 0,7 L
Land Mexico
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Mezcal Vago Ensamble Salomon Rey