Ontvang onze nieuwsbrief. Schrijf je nu in en mis geen enkele actie, nieuw product en kortingen.

Black Rum by Gansloser

  • Inhoud 0,7 L
  • Alc 42%
BeschikbaarheidOp voorraad
SKU
RUM447

BLACK RUM - raszuivere kwaliteit en onbeschrijfelijke helderheid. Diepbruine, reflecterende, onaangetaste kleurperfectie. Volle en tegelijkertijd delicate aroma's van vanille, honing, rozijnen, appel, kers, rook, sherry, kaneel en pruim. Vol complexiteit, maar toch aangenaam mild op de tong en het gehemelte. Vol met een volumineuze body en een sterke afdronk. Intense druk in de mond, zeer lange en aangename aanwezigheid in de mond.

OORSPRONG
De BLACK RUM vindt zijn oorsprong in Europa, het Caribisch gebied en Midden-Amerika. Geselecteerde en speciaal opgeslagen distillaten vormen de basis voor een absoluut ongebruikelijke vatafwerking aan de rand van de Schwäbische Alb. We voeren een afwerking uit met nieuwe, medium geroosterde Franse eikenhouten vaten en bereiken zo een aromaprofiel dat de rumaroma's perfect in evenwicht houdt.

VERWERKEN
De melasse wordt onder temperatuurregeling gefermenteerd en vervolgens gedurende drie weken onderworpen aan maceratie om de vorming van de primaire aroma's te ondersteunen. De daaropvolgende destillatie vindt discontinu plaats in het kolomdestillatieproces met strikte scheiding van de eerste en de laatste run. Alleen het middelste vat, het zogenaamde hart, wordt gebruikt voor de opslag van vaten. Na destillatie is het destillaat ongeveer 70% vol. Vatsterkte opgeslagen in verschillende houten vaten. Na een opslagtijd van ongeveer 12 jaar worden de vaten geleegd en wordt het distillaat teruggebracht tot een drinksterkte van 42% vol. getrouwd met het beste bronwater.

Meer informatie
Alc 42%
Inhoud (L) 0,7 L
Land Duitsland
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Black Rum by Gansloser