Ontvang onze nieuwsbrief. Schrijf je nu in en mis geen enkele actie, nieuw product en kortingen.

Ferrari 4 cities cuvee special Formula 1 Limited Edition ( set van 6 flessen)

  • Inhoud 0,75 L per fles
  • Alc 11%
BeschikbaarheidOp voorraad
SKU
CHA036

Ferrari 4 cities cuvee special Formula 1 Limited Edition ( set van 6 flessen),

Het Spumante huis Ferrari uit Italië is de nieuwe sponsor geworden van de Formule 1. Een ongekende stap dat voor het eerst een niet-champagne huis mag bruisen op het podium van de Formule 1 en tevens een beloning dat fraaie Italiaanse Spumante's (vaak gemaakt van dezelfde druif en een gelijkwaardig Terroir) van een gelijke kwaliteit (of hoger) kunnen zijn dan hun franse collega's .

De Ferrari Spumante Special Edition Formula 1 is de officiële Sparkling Wijn van de Formula 1 en heeft ook het officiële Formule 1 label. Dit is dus toch wel een must-have voor iedere Wijn- en Formule 1 liefhebber. De Fles met het unieke F1-label zit verpakt in een fraaie Giftbox en ook voorzien van officiële Formule 1 logo.

Deze giftbox bevat 6 flessen van 0,75cl met daarbij een fles met Circuit afbeelding van:
1x Monza
1x Silverstone
1x Suzuka
1x Sochi
2x Ferrari, Brut, Special Edition F1 giftbox

Net als de andere wijnen van Ferrari is hij gemaakt op basis van uitsluitend Chardonnay, geoogst van wijngaarden op een hoogte tussen de 300 - 700 meter met een expositie op het zuidoosten tot het zuidwesten, dus mooi gelegen in de middagzon. Ook de Special Edition Formula 1 is dus een Blanc de Blanc. De opbrengsten worden beperkt gehouden en de druiven worden in de maand september met de hand geoogst. Om een echt mooie kwaliteit te maken, wordt slechts het eerste deel van de persing gebruikt, de rest zou teveel plantaardigheid en scherpte geven. De flesgisting duurt maar liefst drie jaar, om een perfecte mousse te creëren. Een heerlijk glas, mooi in balans, zacht, met een heerlijke lengte en mooie zuren. 

In het glas heeft de Ferrari Spumante Special Edition Formula 1 een heldere goudgele kleur met een fijne mousse. In de neus ruiken we mooie tonen van geroosterd brood, bloemen en gele vruchten, mooi breed. In de mond is de Ferrari Spumante mooi droog en krachtig met een perfecte mousse, mooi wit fruit, peer en perzik, citrus, levendig, mooi getoast en een zeer goede lengte.

Tijdens de Champagne & Sparkling Championship heeft Ferrari maar liefst 11 gouden medialles in de wacht gesleept en heeft de hoofdprijs gewonnen en mag zich "Sparkling Wine Producer of the Year 2017" noemen.

Meer informatie
Alc 11%
Inhoud (L) 4,5L
Land Italië
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Ferrari 4 cities cuvee special Formula 1 Limited Edition ( set van 6 flessen)