Ontvang onze nieuwsbrief. Schrijf je nu in en mis geen enkele actie, nieuw product en kortingen.

Monluc Vin Sauvage Blanc de Blancs Brut, Methode traditionnelle

  • Inhoud 0,75 L
  • Alc 12%
BeschikbaarheidOp voorraad
SKU
CHA035

Vin Sauvage van Château Monluc

Vin Sauvage de Brut van het kasteel van Monluc 75 cl 12% alc. Voor deze mousserende Brut van Château Monluc worden eerst basiswijnen gemaakt van de witte druivenrassen Ugni-Blanc en Gros Manseng. De verschillende verkregen batches worden gerijpt, geproefd en gemengd om de Cuvée te verkrijgen, de uiteindelijke blend die samen met gisten en een suikerlikeur wordt gebotteld voor een tweede gisting op fles. De gisting in de fles maakt het opvangen van bubbels mogelijk. Aan het einde van deze fermentatie worden de dode gisten verwijderd door de fles te degorgeren. Vervolgens voegen we de zogenaamde likeurlikeur toe om de fles weer op peil te brengen. De Monluc Brut cuvée, ook wel Sauvage  Vin genoemd, is levendig in de mond, met een lichte citroenachtige nuance. Deze cuvée biedt ons een bubbel,

Het recept voor de cocktail POUSSE RAPIÈRE, Vin Sauvage

Château Monluc & Vin Sauvage

Het Château de Monluc ligt in de stad Saint-Puy, in het centrum van de Gascogne. Het is altijd bewoond geweest sinds het Neolithicum en is in de loop van de tijd geëvolueerd, van de houten uitkijktoren tot de imposante residentie beschermd door imposante wallen die het vandaag is. Residentie van Blaise de Monluc van 1500 - 1577, deze kapitein van Gascogne die zich tijdens zijn lange militaire loopbaan onderscheidde door op 74-jarige leeftijd de titel van maarschalk van Frankrijk te verkrijgen, als dank voor de bewezen diensten aan de vijf verschillende koningen van Frankrijk die hij diende.

Nu is het de zetel van een belangrijk wijndomein, waaruit de beroemde Pousse Rapière 'kwam' met ook een productie van Armagnacs en Côtes de Gascogne-wijnen met het Aubaines-assortiment van Goupil, Floc de Gascogne en likeuren. Dit landgoed is geworteld in de Armagnac-traditie gedurende vijf generaties van passie en innovatie met de Pousse-Rapière en het primaat van de wijnproductie met behulp van traditionele methoden in het departement Gers.
Vijf generaties passie rond een domein geworteld in een terroir, een kasteel in het centrum van de kleine en grote geschiedenis van Frankrijk, en vooral altijd deze passie, die ooit die van de Gasconse kapiteins was, om u origineel te laten ontdekken en waarderen en gevarieerde producten.

EEN PLEK VOL GESCHIEDENIS

Het Château de Monluc is een plaats met een rijke geschiedenis. Enkele duizenden jaren van culturen en beschavingen zijn terug te vinden in het kasteel en zijn omgeving...

De geschiedenis van Saint-Puy en Vin Sauvage

Op de hoogten van een heuvel ligt een klein Gascons dorpje: Saint-Puy.

Gelegen in het departement Gers, in de regio Occitanie, werd het dorp Saint-Puy bewoond vanaf het Neolithicum. Het ontleent zijn naam aan Summumpodium en werd later Sempuy. Al in de Neolithische periode hadden mannen ervoor gekozen om zich op dit voorgebergte te vestigen. Later ontwikkelden de Romeinen daar de cultuur van de wijnstok. In de Middeleeuwen kende het dorp beurtelings een Engels dan Frans bezit.

Saint-Puy, de wijngaard en de Gascons

In Saint-Puy, een klein dorpje in de Gascogne, gelegen op een heuvel, staat een kasteel waarvan de oorsprong meer dan tien eeuwen teruggaat. Reeds in de neolithische periode, enkele duizenden jaren geleden, kozen de mensen ervoor om zich op dit met eiken begroeide voorgebergte te vestigen. De gepolijste stenen bijlen en pijlpunten die op het terras werden gevonden, getuigen van hun nijverheid en vroege handel. Enkele tientallen eeuwen later ontwikkelden de Romeinen de cultuur van de wijnstok en brachten zo welvaart in deze regio die de Gascogne zou worden. In de Middeleeuwen kwamen de Saracenen en introduceerden de still. Bovendien hadden de Engelsen, teruggedreven bezetters van het Gasconse land in de 14e eeuw, een zeer sombere kijk op de handel van Nederlandse kooplieden. In werkelijkheid, Nederlandse boten mochten alleen Bordeaux – een stad in Engels bezit – doorvaren en de Garonne opvaren om vanaf het voorjaar na de oogst de wijnen van de Haut-Pays Gascon te laden. Het was toen al te laat voor een flink aantal wijnen uit die periode, die, min of meer goed bewaard, niet het geduld hadden om maandenlang te wachten en beschadigd raakten toen de Nederlandse kooplieden arriveerden. Ze kwamen toen op het idee om een ​​deel van deze wijnen te distilleren om de verkregen alcohol in de overige wijnen te verwerken. Deze vinage had het effect van het garanderen van een goede bewaring van de wijnen. 

Meer informatie
Alc 12%
Inhoud (L) 0,75 L
Land Frankrijk
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over: Monluc Vin Sauvage Blanc de Blancs Brut, Methode traditionnelle