Ontvang onze nieuwsbrief. Schrijf je nu in en mis geen enkele actie, nieuw product en kortingen.

Mezcal Vago Tobala Jarquin

  • Inhoud 0,7 L
  • Alc 50,7%
BeschikbaarheidOp voorraad
SKU
MEZ130

Mezcal Vago TobalaJarquin

Vago Tobala van maestro mezcalero Emigdio Jarquin wordt geproduceerd in Miahuatlan, Oaxaca. De maguey Tobala (agave Potatorum) die in deze mezcal wordt gebruikt, wordt gemalen door tahona en gedestilleerd in een koperen refrescadera. Emigdio staat in de hele regio bekend om zijn expertise op het gebied van distilleren en al zijn mezcal heeft een hoge standaard voor de rest van de regio Miahuatlan. Elke batch kan licht variëren. Controleer uw batch voor details..

Mezcal Vago begon toen mede-oprichter Judah Kuper een ziekenhuis bezocht in Oaxaca, Mexico. Hij werd verliefd op de verpleegster die hem behandelde. Haar vader, Aquilino Garcia, was een voedselboer die ook mezcal produceerde. Judah en Aquilino, samen met Judah's oude vriend Dylan Sloan, lanceerden Mezcal Vago. In 2013 arriveerden hun eerste geëxporteerde flessen in Texas. Elk van hun mezcal wordt op natuurlijke wijze geproduceerd in een traditionele palenque zonder toevoegingen. Het merk wil zowel de meestervakmannen in staat stellen zijn kunst te vieren. Ook de consument door hem de kennis te geven die hij nodig heeft om een geweldige mezcal te vinden. Het merk beweert 3 agaves te planten voor elke agave die ze oogsten. Hun doel is om het gebruik van wilde agave tegen 2025 voor de meeste van hun releases te beëindigen.

In 2017 begon Mezcal Vago verschillende kleurlabels te gebruiken voor hun verschillende mezcaleros. Emigdio Jarquin (blauw label) distilleert in koper met refrescador. Aquilino en Joel Barriga (respectievelijk bruine en gouden labels) destilleren in koper. Tio Rey (rood label) distilleert in potten van klei. Al hun mezcaleros gebruiken verschillende waterbronnen en maken verschillende distillatiesnedes. In 2018 is Mezcal Vago een investeringspartnerschap aangegaan met Samson en Surrey. Met de nieuwe samenwerking heeft elke Mezcal Vago mezcalero een aandeel in Samson en Surrey.

Meer informatie
Alc 50,7%
Inhoud (L) 0,7 L
Land Mexico
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Mezcal Vago Tobala Jarquin