Ontvang onze nieuwsbrief. Schrijf je nu in en mis geen enkele actie, nieuw product en kortingen.

Mezcal Vago Ensamble Jarquin

  • Inhoud 0,7 L
  • Alc 49,9%
BeschikbaarheidOp voorraad
SKU
MEZ127

Mezcal Vago Ensamble Jarquin,

De Vago Ensamble met een blauw label is afkomstig van Emigdio Jarquín Ramírez in Miahuatlan, Oaxaca. Terwijl Vago vele jaren Ensamble en Barro van Tio Rey heeft geproduceerd, en in de loop der jaren een paar ensambles van Aquilino zijn uitgebracht, kwamen Emigdio's ensambles in 2018 op de markt. Ze zijn een mix van alles wat je leuk zou vinden aan een Emigdio-single. -varietal release, en ze geven hem de kans om een aantal verschillende distillaties te demonstreren.

Opmerkelijke batches:

Batch Agaves
E-02-CET-18 Cuixe 47%, Espadin 35%, Tepeztate 18%
E-04-TOBM-18 Tobala 55%, Mexicano 45%
E-08-CE-18 Cuixe 55%, Espadin 45%
E-15-MEC-18 Mexicano 45%, Espadin 44%, Cuixe 8%
E-23-MCC18 Madrecuixe 51%, Cuixe 49%

Mezcal Vago begon toen mede-oprichter Judah Kuper een ziekenhuis bezocht in Oaxaca, Mexico. Hij werd verliefd op de verpleegster die hem behandelde. Haar vader, Aquilino Garcia, was een voedselboer die ook mezcal produceerde. Judah en Aquilino, samen met Judah's oude vriend Dylan Sloan, lanceerden Mezcal Vago. In 2013 arriveerden hun eerste geëxporteerde flessen in Texas. Elk van hun mezcal wordt op natuurlijke wijze geproduceerd in een traditionele palenque zonder toevoegingen. Het merk wil zowel de meestervakmannen in staat stellen zijn kunst te vieren. Ook de consument door hem de kennis te geven die hij nodig heeft om een geweldige mezcal te vinden. Het merk beweert 3 agaves te planten voor elke agave die ze oogsten. Hun doel is om het gebruik van wilde agave tegen 2025 voor de meeste van hun releases te beëindigen.

In 2017 begon Mezcal Vago verschillende kleurlabels te gebruiken voor hun verschillende mezcaleros. Emigdio Jarquin (blauw label) distilleert in koper met refrescador. Aquilino en Joel Barriga (respectievelijk bruine en gouden labels) destilleren in koper. Tio Rey (rood label) distilleert in potten van klei. Al hun mezcaleros gebruiken verschillende waterbronnen en maken verschillende distillatiesnedes. In 2018 is Mezcal Vago een investeringspartnerschap aangegaan met Samson en Surrey. Met de nieuwe samenwerking heeft elke Mezcal Vago mezcalero een aandeel in Samson en Surrey.

Meer informatie
Alc 49,9%
Inhoud (L) 0,7 L
Land Mexico
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Mezcal Vago Ensamble Jarquin